Reakcija na tekst Inforadara „KORUPCIJA U TEMELJIMA: Islamska zajednica u Tuzli ruši čuveno dječije igralište da napravi zgrade čiji je sama investitor“

Povodom teksta „KORUPCIJA U TEMELJIMA: Islamska zajednica u Tuzli ruši čuveno dječije igralište da napravi zgrade čiji je sama investitor“, objavljenog na našem portalu 24. juna, obratio nam se Medžis Islamske zajednice Tuzla sa zahtjevom da objavimo informaciju sa njihove web stranice.

„U protivnom ćemo biti primorani tužiti Vas za klevetu zbog niza dezinformacija koje ste naveli u prilogu o gradnji na Slatini a koje nanose štetu Zajednici, kao i investitoru ovog projekta“, navodi se u emailu Medžlisa IZ Tuzla.

Problem je, međutim, što Medžlis IZ Tuzla nije demantovao apsolutno niti jedan navod iz teksta, no u skladu s profesionalnim standardima objavljujemo njihovu reakciju u cjelosti:


 

„Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Tuzla obavještava svoje članove i javnost općenito da je izgradnja stambenog objekta na zemljištu koje je u vlasništvu Islamske zajednice u tuzlanskom naselju Slatina u skladu sa svim zakonskim propisima i autonomnim propisima Islamske zajednice, te da se odvija prema predviđenoj dinamici.

Završetak radova predviđen je 2024. godine.

Ovaj projekat je dio šireg programa povećanja vrijednosti vakufske imovine kojim Islamska zajednica jača vlastite kapacitete za vršenje svoje misije.

Nadležni organi Islamske zajednice, kao i nadležne službe javne vlasti, svako iz svoje nadležnosti, vrše monitoring ovog, kao i drugih sličnih projekata.

Dezinformacija koju šire određeni pojedinci na društvenim mrežama pojavila se nakon nepristajanja investitora na ucjene koje su mu upućene.“

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI