Tužilaštvo ZDK u ovoj godini planira kupiti: mikrovalnu, frižider, peškire, salvete…

Plan javnih nabavki Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za ovu godinu iznosi 263.599 KM. Ova institucija je već krajem januara i sredinom februara objavila tendere za nabavku goriva za službena vozila za potrebe Tužilaštva u vrijednosti od 20.000 KM te za redovno održavanje i servisiranje računara, printera, kopir aparata i skenera za šta će izdvojiti 25.000 KM.

Planirana je i nabavka kancelarijske ali i kompjuterske opreme u vrijednosti od 15. 000 KM odnosno 49.999 KM. Za novine, stručne časopise i periodične publikacije ova institucija će izdvojiti 3.000 KM, a tri hiljade KM više će dati za proizvode za čišćenje.

U planu javnih nabavki za ovu godinu se navodi i to da Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona planira kupiti i mikrovalnu pećnicu za 600 KM, rashladni frižider za 1. 500 KM te peškire, salvete, toaletni papir i maramice za šta će, iz budžeta Zeničko-dobojskog kantona, biti plaćeno 6. 000 KM.

Najveća planirala stavka rezervisana je za nabavku vozila i to 60.000 KM. Okvirni datum pokretanja ovog postupka, navodi se u pomenutom planu, je početak marta ove godine.

Vrsta većine postupaka će se, navodi se u Planu, provesti direktnim sporazumom i to u 25 slučajeva. Uglavnom se radi o ugovorima do 6.000 KM što je tačno na zakonskoj granici, jer se radi o vrijednostima do koje se mogu sklopiti direktni sporazumi po Zakonu o javnim nabavkama.

U četiri slučaja se planiraju konkurentski zahtjevi za dostavu ponuda, kao i da se određene sume novca izdvoje za usluge održavanja sistema automatskog grijanja i hlađenja, protivpožarnih aparata, električnih instalacija, UPS uređaja i agregata aparata, rendgen aparata…Sa svim pomenutim nabavkama bi se, kako je naznačeno u Planu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, trebalo završiti do novembra ove godine.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI