U Banjaluci počinje regionalni književni festival Imperativ

Peti regionalni festival književnosti “Imperativ“ počinje u petak, 27. maja i traje sve utorka, 31. maja.

“Banjaluka će ponovo biti u književni centar u kojem će se okupiti više od 30 domaćih i regionalnih pisaca. Ukoliko još uvijek niste, pogledjate program festival”, poručuju organizatori.

Programom “Note i slova” u okviru kojeg će se predstaviti muzičar, pjesnik i slikar Nenad Marić, poznatiji kao Kralj Čačka, večeras u 20 časova biće otvoren peti regionalni festival književnosti “Imperativ” u koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci.

Isti dan, u sklopu otvaranja festivala, biće upriličen i bogat sajam knjiga.

“Sajamski dio Festivala biće otvoren svaki dan za vrijeme trajanja “Imperativa“ i to u periodu od 10.00 do 20.00 časova”, navode organizatori.

Dodaju da će na štandovima mnogobrojnih izdavača koji će se predstaviti u sklopu sajma, svi posjetioci moći da kupe knjige po sajamskim cijenama.

Organizatori su Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti „Imperativ“ u saradnji sa Kulturnim centrom Banski dvor, a bogat program koji su pripremili za sve posjetioce možete da pogledate u nastavku.

U programu “Note i slova” razgovaraćemo sa piscima Zoranom Žmirićem, Selvedinom Avdićem i Srđanom Tešinom, koji će čitati odlomke iz svojih romana, ali i puštati muziku koja se spominje u njihovim djelima i koja ih inspiriše. Publici će se predstaviti i Milena Marković, Magdalena Blažević, Zoran Ferić i Milica Vučković. Ove godine biće održan i panel sa piscima na temu “Uticaj pop/rok kulture na savremenu književnost – Bob Dilan” – rekli su organizatori.

Takođe, besplatne ulaznice svi zainteresovani mogu da preuzmuu Banskom dvoru, svaki radni dan osim vikendom, u periodu od 12.00 do 17.00 časova.

Izvori: banjaluka.com, glassrpske.com

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI