Uhapšen bivši gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević

“On me jutros nazvao na telefon i rekao mi da su pripadnici MUP-a došli i priveli ga”, rekao nam je Midžić.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeno je još nekoliko osoba, nekadašnjih Galijaševićevih saradnika. Midžić nam tu informaciju nije mogao potvrditi.

Galijašević je uhapšen zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela koje se odnosi na malverzacije u vezi s izgradnjom zgrade Javnog komunalnog preduzeća Komrad.

Krajem 2015. godine Federalna uprava policije (FUP) je po nalogu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona pretresla prostorije Gradske uprave grada Bihaća i JKP Komrad.

Galijašević je u slučaju “Komrad” osumnjičen da je kao gradonačelnik Bihaća zloupotrijebio položaj prilikom prodaje zemljišta na kojem se nalazila zgrada koja je pripadala Komradu, a koja je naknadno na osnovu odluke gradskih vlasti srušena.

Bivši gradonačelnik Bihaća ranije je hapšen 2016. godine zbog sumnje na počinjenje krivičnih djela primanja mita i sprečavanja dokazivanja.

Galijašević je uhapšen prilikom preuzimanja 10.000 KM označenih novčanica od vlasnika jedne bihaćke firme. U trenutku kada je izvršena primopredaja koverte s označenim novčanicama, bihaćki privrednik koji je sarađivao s tužilaštvom zvučnim efektom je signalizirao pripadnicima FUP-a, nakon čega su oni upali u zgradu Gradske uprave.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI