Uhapšeni inspektori osumnjičeni za reketiranje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK jutros su u Sanskom Mostu i Ključu uhapsili dvojicu inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove USK, pišu Nezavisne.

Prema nezvaničnim informacijama, u Ključu je uhapšen glavni kantonalni tržišni inspektor, Šefika Mršić, a u Sanskom Mostu kantonalni veterinarski inspektor, Haris Spahić.

Oni su privedeni u prostorije Treće policijske uprave Sanski Most i nad njima se trenutno provodi kriminalistička istraga.

Prema riječima portparola MUP-a USK, Snježane Galić, hapšenje je izvedeno po zahtjevu Tužilaštva USK, a pripadnici policije su u sklopu istrage o ovom predmetu obavili pretrese na četiri lokacije u Bihaću, Sanskom Mostu i Ključu.

Ona je istakla kako se dvojici inspektora na teret stavlja niz krivičnih djela.

Nezvanično, saznajemo kako su uhapšeni zbog navodnog reketiranja privatnih lica, iznuda i primanja novčanih i drugih darova.

Ovo nije prvi slučaj hapšenja službenika Kantonalne inspekcije USK, budući da je prije nekoliko mjeseci, zbog zloupotrebe službenog položaja i primanja dara uhapšen inspektor za radne odnose, Amenar Muratagić.

Prije njih, u 2015. godini zbog uzimanja mita, u Cazinu uhapšen je i kantonalni inspektor Mirsad Deronjić.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI