Umro i drugi policajac nakon pucnjave u Sarajevu

Nakon višesatne borbe za život i operacije, preminuo je i drugi policajac koji je rano jutros upucan u napadu na policijske službenike u sarajevskom naselju Alipašino polje.

Informacija je potvrđena za N1 na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Podsjećamo, jutros je u sarajevskom naselju Alipašino polje došlo do pucnjave u kojoj je jedan policajac smrtno stradao, dok je drugi teško ozlijeđen i liječnici su mu se borili za život.

Ipak, nekoliko sati kasnije, ranjeni policajac je izgubio bitku za život.

“Apsolutno osuđujem ovaj gnjusni događaj i nadam se da će počinitelji bii dovedeni pred lice pravde i biti najoštrije kažnjeni. Ono što želim reći jest da su otac, brat i sin nenadoknadivi i da ćemo obiteljima pronaći sva potrebna sredstva kako bi na bilo koji način pokušali ublažiti bol. Iskoristit ću priliku da kažem da je napad na policajca napad na državu”, kazao je ministar MUP-a KS Vedran Mulabdić.

Njihov zapovjednik je kazao kako je riječ o iskusnim policajcima s dvadesetogodišnjim stažom, a istaknuo je kako njih dvojica unatoč toj činjenici nisu imali nikakve šanse u sukobu s napadačima koji su na njih zapucali bez ikakvog upozorenja.

Policajci su, prema dostupnim informacijama, bili u redovitoj ophodnji, a na zasjedu u kojoj su bili pljačkaši naletjeli su oko 4 sata ujutro. Pljačkaši su odmah zapucali na policijsko vozilo i policajci su pogođeni i prije nego što su iz njega uspjeli izaći.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI