Foto: Neum online

Situacija je i dalje ozbiljna. Ono što je bolje jeste to da je tokom noći saobraćajnica Stolac-Neum puštena u promet, kaže Pero Pavlović

Stanje na požarištu koji je jučer, u jutarnjim satima, izbio u zaleđini Neuma i jutros je veoma ozbiljna, a najteže stanje je na području Prapratnice, Graca i Zerlenikovca gdje se vatra velikom brzinom širi.

Pored problema, tokom noći dogodila se i jedna pozitivna stvar, a to je da je saobraćajnica Stolac-Neum ponovo puštena u promet.

– Situacija je i dalje ozbiljna. Ono što je bolje jeste to da je tokom noći saobraćajnica Stolac-Neum puštena u promet. Bitno je istaći i da je tokom noći zatražena pomoć za traženje gašenja vatre iz zraka, još nisam detaljno vidio dopis, ali mislim da je riječ o Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. Vatrogasci su cijelu noć na terenu i prema informacijama kojima raspolaže naš Operativni centar, stanje je ozbiljno, rekao je Pero Pavlović, glasnogovornik Civilne zaštite HNK-a, u izjavi za N1.

Ističe kako su vatrogasci iz Slanog, Čapljine, Stoca i Mostara i tokom protekle noći pomagali svojim neumskim kolegama u borbi protiv vatrene stihije.

Vatrogasci su sinoć najveću borbu sa vatrenom stihijom vodili na području Prapratnice gdje su bili ugroženi stambeni i privredni objekti, kao i lokalno stanovništvo.

– Prema informacijama koje imamo u ovom trenutku ta borba je bila uspješna. Vidjet ćemo šta će nam donijeti jutro, ali situacija je teška. Dodatno nam otežava jak vjetar koji brzinom širi požar i zbog toga bi nam gašenje vatre iz zraka značajno doprinijelo, zaključio je on.

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime