ZBOG KORUPCIJE: Uhapšen zamjenik direktora Opće bolnice u Sarajevu!

Žurnal.info
Piše: A.A.

Dragiša Đogović, zamjenik direktora Opće bolnice „Abdulah Nakaš“ uhapšen je danas u okviru akcije „Spis“, saznaje Žurnal. Osim njega, uhapšena je i doktorica Eldina Bešlagić, šefica Odjeljenja urgentne medicine Opće bolnice, te Admir i Amra Radeljaš, sin i kćerka Eseda Radeljaša.

Svi su uhapšeni po nalogu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i trenutno se nalaze na ispitivanju u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu. Svi su osumnjičeni za korupciju. Prema informacijama Žurnala, Radeljaševa djeca pokušala su preko ljekara dobiti nalaze na osnovu kojih bi mogli izbaviti oca iz pritvora.

„Osumnjičena lica se terete da su počinila krivična djela, „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“ iz člana 340. stava (1) KZ F BiH, „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383. stava (1) KZ F BiH u vezi člana 32. KZ F BiH, „Davanje dara i drugih oblika koristi“ iz člana 381. stava (1) KZ F BiH, „Davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem“ iz člana 382a. stava (1) KZ F BiH i „Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem“ iz člana 382. stava (3) u vezi sa stava (2) KZ F BiH, sve u vezi člana 54. i 55. KZ F BiH.“, saopćeno je danas iz SIPA-e.

Prema nezvaničnim informacijama, tokom provođenja posebnih istražnih radnji u ovom predmetu, pominjan je i jedan sudija Suda BiH, ali on zasad nije obuhvaćen istragom.

(zurnal.info)

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI