Alisa Mutap Ramić prijavila Muriza Memića za ugrožavanje sigurnosti

Alisa Mutap Ramić prijavila je Muriza Memića, oca brutalno usmrćenog mladića Dženana, za ugrožavanje sigurnosti, saznaje Raport od izvora bliskog istrazi.

Ramić je prijavu podnijela u policijskoj upravi Novi Grad. Također, prema naredbi postupajućeg tužioca Memić će na okolnosti prijave izjavu dati u ponedjeljak u prostorijama PU Novi Grad.

Alisa Mutap Ramić: Izjave stvorile osjećaj ugroženosti

Inače, ranije su prijave protiv Memića podnijeli Alisin otac Zijad Mutap u PU Ilidža te Hasan Dupovac u PU Hadžići. Obje su prijave podnijete zbog ugrožavanja sigurnosti.

Radi se kako saznajemo, o izjavama Memića na televizijama. Prema prijavi, njegove su izjave kod Ramić, Mutapa i Dupovca navodno izazvale osjećaj ugroženosti.

Podsjetimo, Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović bili su optuženi da su djelovali kao organizirana kriminalna grupa.

Prvostepena presuda

Prema optužbi, imali su cilj da prikriju dokaze o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede. No, prvostepenom presudom oslobođeni su krivice pred Sudom BiH.

Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8. februara 2016. godine. Nekoliko dana poslije, preminuo je na KCUS-u.

Izvor: raport.ba

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI