Crna Gora, S. Makedonija i Bugarska zabranile prelet aviona Lavrova

Dolazak ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Beograd je pod velikim znakom pitanja, jer su prelet njegovom avionu zabranile Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Bugarska, nezvanično saznaju “Novosti”.

Time su se u praksi potvrdile riječi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je je javno saopštio da se komplikuju stvari u vezi sa planiranim dolaskom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije, pišu „Novosti“.

I premijerka Ana Brnabić izjavila je da je situacija oko dolaska Sergeja Lavrova u Beograd „izuzetno komplikovana“, te dodala da se logistikom njegovog putovanja bavi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da će Lavrov boraviti u Beogradu 6. i 7. juna i da će se sastati sa predsjednikom Srbije Alesandrom Vučićem, ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem, predsjednikom Skupštine Ivicom Dačićem, kao i patrijarhom SPC Porfirijem.

Upravo zbog novonastale situacije, šef države će se u ponedjeljak u 10 časova u zgradi Predsjedništva sastati sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Izvor: N1

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI