Konačno su poznata sva imena novih ministara u budućoj Vladi Republike Srpske.

Ime koje je nedostajalo jeste ministar za porodicu, omladinu i sport.  U pitanju je Dado Dogan, koji je radio u JP „Komunalno Brčko“, bio zaposlen u opštinskoj upravi Pelagićevo, te u Regionalnom stambenom programu u okviru Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije. Po nacionalnosti je Bošnjak i predložila ga je SP.

Ostali ministri su poznati već danima: Ministar finansija ostaje Zora Vidović (SNSD), ministar unutrašnjih poslova je Siniša Karan (SNSD), Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo biće Željko Budimir (SNSD), savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH od 2020.

Ministar saobraćaja i veza biće Nedeljko Čubrilović (DEMOS), ministar energetike i rudarstva Petar Đokić (SP), ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić (SNSD), ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS ostaje Zlatan Klokić (SNSD), ministar prosvjete i kulture je Željka Stojičić (SNSD), a ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju je Bojan Vipotnik iz US.

Ministar privrede i preduzetništva biće Vojin Mitrović (SNSD), iako se na tom mjestu pominjao Diko Cvijetinović iz NPS. Mitrović dolazi s pozicije ministra transporta i komunikacija BiH.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede biće Savo Minić (SNSD), ministar trgovine i turizma Sevlid Hurtić (BH zeleni) iz Doboja, ministar pravde je Miloš Bukejlović (SNSD), ministar rada i boračko invalidske zaštite je Dragoslav Kabić (SNSD), a ministar uprave i lokalne samouprave RS ostaje Senka Jujić iz NPS.

Dakle, od 16 ministara, njih 10 dolazi iz SNSD, kao što je Milorad Dodik i najavio.

Izvor: srpska.info

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime