Izjava predsjednika SDP-a o njivama i ljudima u BiH objavljena pa uklonjena sa stranice stranke

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić u izjavi za medije tokom tradicionalnog novogodišnjeg prijema, govorio je o političkoj situaciji u BiH, na dan kad je Narodna skupština RS-a usvojila Zakon o nepokretnoj imovini.

Tada je Nikšić kazao nešto što je problematizirano jučer, nakon što su, ponajviše mediji, govorili o pogubnosti politike vlasti u Republici Srpskoj, koja želi, uprkos odlukama najvišeg državnog suda koji se bavi pitanjima usklađenosti propisa sa Ustavom BiH, imati vlastitu imovinu.

Na zvaničnoj stranici SDP-a, tada je objavljeno da je Nikšić naglasio da je konačno vijeme da se u BiH pruži šansa kompromisu i dogovoru:

Saopćenje prije dva dana na sajtu SDP-a

“Pri tom ne mislim na bilo koji narod ili na bilo koji dio BiH, nego na cijelu BiH i sve ljude u njoj. Kakve koristi od toga na koga će se knjižiti neka njiva, ako nema ljudi u BiH? A zahvaljujući politikama koje smo dosad imali, svađama, prepucavanjima te nesaradnji iz ove zemlje odlaze svi građani, i Bošnjaci i Srbi i Hrvati”.

Danas, tog dijela komentara na stranici SDP-a nema.

Korigovano saopćenje na sajtu SDP-a

Sudeći prema kritikama koje su Nikšiću upućene nakon ovakve izjave, jasno je i zašto bi ona u jednom dijelu bila izbrisana.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI