NARODNI PROTEST “PRAVDE ZA DAVIDA”: Davor Dragičević dao rok Govedarici do sutra “da stane pred narod”

Iako je najavljivan “svenarodni miting” u organizaciji opozicije, skupu je prisustvovalo tek nekoliko viđenijih političara iz Saveza za pobjedu, odnosno PDP-a

A.Ši

Više stotina građana okupilo se večeras na Trgu Krajine u Banjaluci uz Davora Dragičevića i grupu Pravda za Davida, zahtijevajući 201. dan uzastopno istinu i pravdu za ubijenog Davida Dragičevića.

Iako je najavljivan “svenarodni miting” u organizaciji opozicije, skupu je prisustvovalo tek nekoliko viđenijih političara iz Saveza za pobjedu.

Obraćajući se okupljenima, Davor Dragičević je ponovio da su izbori bili nepotrebni.

“Šta ste vi okolo učinili. Pokušali se uvući politiku ovdje na Trg Krajine… Ubili ste dijete i njegovog oca koji je konobar i borac, crno je da crnje ne može biti”, rekao je Davor i naglasio da njega i grupu Pravda za Davida niko neće gaziti.

“Stao sam pred Dodika, stao sam pred Lepirića, pred Tužilaštvo, ne postoji na svijetu osoba pred kojom neću stati uzdignutih pesnica. Prožderaću vas sve, kao i onaj papirić sinoć! A vi gospodo, 13. oktobar 2018. godine je, izvolite mikrofon, nije skupština, otvoreno nebo je, slobodna teritorija”, rekao je Davor Dragičević.

Adam Šukalo iz PDP-a, koji je dobio i poslanički mandat na izborima, okupljenima je rekao kako osjeća njihovu bol i “koliko su iznevjereni, izdani, pokradeni, od svih onih koji ih predstavljaju godinama”.

“To mora da stane! Odgovornost kolege, ovdje da položite odgovornost, a ne u skupštinama i na parlamentima i trulim odborima vaših političkih partija. Rekli ste i obećali ste da ste sa narodom, i da ćete biti uz narod – pa budite uz narod! Stanite pred narod i recite istinu, a istina je da je ovo bio kriminalni izborni proces, i ako niko neće ja ću prihvatiti odgovornost svih vas iz opozicije i reći – da, prevarili smo Davora Dragičevića i Pravdu za Davida kad smo vjerovali da mirnim i demokratskim putem možemo sve da riješimo – ja ću to reći”, rekao je Šukalo. On je pozvao “sve one koji se predstavojaju opozicijom “da dođu i stanu pred narod.

“Neka se ne kriju da vide koliko će naroda doći, imaju još malo vremena”, poručio je Šukalo, nakon kojeg su govorio i lider PDP-a Branislav Borenović.

Davor Dragičević je potom upitao “ima li neko iz SDS-a”, no nakon što je utvrđeno sa među okupljenima nema nikoga od vodećih ljudi ove stranke, skupu se obratilo nekoliko članova Gradskog odbora SDS-a.

Davor Dragičević je na kraju pozvao Vukotu Goveradicu da stane pred narod.

“Vukota, imaš rok sutra do 18 sati da ovdje staneš pred narod, jer si pobijedio kao predsjednik RS. I reci to slobodno! Ako ne dođeš – nemoj više nikada da dolaziš”, poručio je Davor Dragičević.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI