Podgorica: Uhapšen specijalni tužilac Saša Čađenović

Specijalni tužilac Saša Čađenović uhapšen je jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

“Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje jutros je uhapsilo specijalnog tužioca S.Č. zbog sumnje da je, obavljajući ovu funkciju, od sredine 2020. do ove godine počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja”, saopštio je državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

On je naveo da će Specijalno državno tužilaštvo o svojim daljim radnjama i postupku blagovremeno obavještavati javnost.

“Posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi”, naveo je Radonjić u saopštenju.

Tužilac u predmetu ‘državni udar’

Čađenović je bio tužilac u brojnim predmetima, između ostalog i u predmetu “državni udar”, u kojem su lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević prvobitno osuđeni na po pet godina zatvora.

Početkom maja ove godine iz DF-a je saopćeno da su se “već danas stekli uslovi da nekadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i njegov zamjenik Saša Čađenović budu uhapšeni i procesuirani”.

Ovo je saopćeno nakon što je dan ranije Katnić pojasnio svoju i ulogu SDT-a u prikrivanju dokaza i zaustavljanja istrage o vezama visokih policijskih službenika s vođama “kavačkog klana”.

Izvori: nezavisne.com, balkans.aljazeera.net

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI