SDA o hitnoj sjednici: Pokušaj grube zloupotrebe Parlamenta od Dodikovih poslušnika

U SDA smatraju da je zahtjev, potpuno neopravdan i suprotan Poslovniku, prihvatio predsjedavajući Doma Mladen Bosić.

“Ne postoje nikakvi, a naročito ne postoje opravdani razlozi za sazivanje takve sjednice bez saglasnosti Kolegija. Očigledno je da Bosić, kao i mnogi drugi iz grupacije Saveza za promjene, nemaju snage i hrabrosti da se odupru još jednoj provokaciji koja dolazi od strane Milorada Dodika.”

Iz ove stranke ističu da se radi o “klasičnoj zamjeni teza svojstvenoj velikosrpskoj ideološkoj kuhinji da se drugi optužuju za ono što, u stvari, oni rade.”

“Zato, jedino što izaziva zabrinutost jeste stalno naoružavanje susjeda koje može ugroziti Aneks 1 B Dejtonskog mirovnog sporazuma o ravnoteži vojnih efektiva u regionu, kao i stalne izjave i postupci Milorada Dodika kojima se atakuje na suverenitet BiH, prijeti njenom teritorijalnom integritetu i dovodi u pitanje mir i stabilnost.”

Iz SDA naglašavaju da neće nasjesti na ovu, kao i na bilo koju drugu provokaciju.

“Možemo samo ponoviti da ćemo jačati našu namjensku industriju za tržište, ali i za „ne daj Bože“. Ovo nije prijetnja nikome, ali je jasna poruka za sve one koji imaju nečasne namjere prema BiH. Jačanje odbrambene moći države, koja je u nedavnoj prošlosti bila izložena brutalnoj agresiji, loša je vijest samo za one koji nemaju dobre namjere prema njenim stanovnicima.”

U saopćenju se dalje navodi da BiH i građani koji je vole nikada u budućnosti neće biti zatečeni.

“Bićemo uvijek spremni da branimo njenu cjelovitost, demokratski karakter i ravnopravnost svih naroda na cijeloj teritoriji. Srebrenica, Tomašica i brojna druga stratišta zločina i genocida nikada se više neće ponoviti, jer će to garantovati snažne institucije i svi segmenti odbrane BiH, među kojima važnu ulogu ima namjenska industrija”, saopćili su iz SDA.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI