SDA predala liste s imenima kandidata za organe zakonodavne vlasti

Kako smo ranije pisali, listu SDA za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH u izbornoj jedinici 3 nosi predsjedavajući Vijeća ministara BiH i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić. Listu u izbornoj jedinici 5 nosit će član Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDA Safet Softić.

Listu za državnu vlast u izbornoj jedinici 1 nosit će ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH i potpredsjednik SDA Šemsudin Dedić. Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i potpredsjednik SDA Edin Mušić pentrirao je s entitetskog nivoa na državni pa će tako na ovogodišnjim izborima biti nosilac liste SDA za Zastupnički dom PSBiH u izbornoj jedini 2.

Što se tiče Parlamenta Federacije BiH nosioci listi u izbornim jedinicama 1, 5, 6, 7, i 11 su Asim Kamber (zastupnik u Parlament FBiH), Miralem Galijašević (predsjednik Vlade Zeničko-dobojskog kantona), Mirza Ganić (zastupnik u Parlamentu FBiH), Adnan Efendić (direktor Stambenog fonda KS) i Asim Sarajlić (zastupnik u Zastupničkom domu PSBiH).

Na listama za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH naći će se i Sebija Izetbegović (supruga predsjednika SDA i direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu), Amor Mašović (zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo), Hamdija Abdić zvani Tigar (vijećnik u Gradskom vijeću Grada Bihaća), Husein Rošić (predsjednik Vlade Unsko-sanskog kantona)

Nosilac liste SDA za Skupštinu Kantona Sarajevo bit će aktuelni načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, a na njoj će se između ostalih naći i ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara i trenutni zastupnik u Skupštini KS Mirza Čelik.

Što se tiče bosanskohercegovačkog entiteta RS, nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH iz RS-a bit će ministar civilnih poslova i zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović dok će listu za Narodnu skupštinu RS-a nositi ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH i potpredsjednik SDA Edin Ramić.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI