Sebija Izetbegović dobila otkaz na Medicinskom fakultetu UNSA

Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a zastupnica u Skupštini Sarajevskog kantona i supruga predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, dobila je otkaz na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Informaciju je za medije potvrdio rektor UNSA Rifat Škrijelj.

“Sebija Izetbegović je imala ugovor o radu na Medicinskom fakultetu koji nikada nije dostavljen Sveučilištu u Sarajevu, ali mi smo ga formalno otkazali, s obzirom da je ugovor o radu neodrživ nakon svih akata i odluka koje smo donijeli na Senatu i Sveučilištu i to je epilog odluka koje su donesene proteklih mjeseci. Ne može na mjestu profesora biti netko kome je stavljanje ivan snage odluke oduzeto mjesto profesora”, rekao je Škrijelj u izjavi za medije. Otkaz ugovora o radu potpisala je i dekanica Medicinskog fakulteta Amina Valjevac.

Podsjetimo, Sebija Izetbegović je s Medicinskim fakultetom sklopila ugovor o radu 15. decembra 2014. godine za poslove nastavnika u zvanju redoviti profesor na Katedri za ginekologiju i akušerstvo.

Prethodno je Senat UNSA-e oduzeo Izetbegović zvanje magistra i doktorice znanosti, a Vlada Kantona Sarajevo je usvojila i proslijedila Zaključak Vladi FBiH za njenu smjenu sa čela KCUS-a.

Izetbegović je ovo nazvala “političkim progonom” te je tužila sarajevsko sveučilište, sudski epilog ovog skandala još nije okončan.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI