Uhapšeni jer su nakon utakmice Srbije i Švicarske bacili baklje na restoran porodice Zejneli u Brčkom

Dvije osobe uhapšene su nakon što su bacili navijačke baklje na restoran “Palma”, vlasništvo porodice Zejneli, koji se nalazi u centru Brčkog.

Incident se dogodio nakon utakmice Švicarske i Srbije koja se odigrala u okviru nogometnog Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Kako su saopštili iz policije, policijski službenici su prikupili dokaze da se u direktnu vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela dovode lica sa inicijalima S.D. rođen 1990. godine i S.S. rođen 1993. godine, oba sa područja Brčkog

– Nakon niza provedenih istražnih mjera i radnji, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, krajem jučerašnjeg dana, lišili su slobode dva lica za koja postoje osnovi sumnje da su počinili krivično djelo “Izazivanje opšte opasnosti”, bacanja „navijačkih baklji“ na ugostiteljski objekat u u Brčkom.

Naime, u petak oko 22:55 sati policiji se obratio građanin iz Brčkog i prijavio da je na krov ugostiteljskog objekta u Ulici Miroslava Krleže u ovom gradu bačeno pirotehničko sredstvo baklja, kazao je ranije u izjavi za Otisak.ba šef Operativno-komunikacijskog centra brčanske Policije dr Halid Emkić.

Odmah po saznanju na mjesto događaja su izašli policijski službenici koji su prikupljali potrebna obavještenja i tragove.

Tom prilikom je utvrđeno da su od strane nepoznatog izvršioca ili više njih bačena dva pirotehnička sredstva – navijačke baklje, od kojih je jedna gorjela na krovu, te da je bačen i kamen na objekat, prilikom čega je došlo do manjeg oštećenja na ulaznim vratima.

Izvor: Fokus

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI