Uhapšeno više inspektora MUP-a RS u Banjaluci

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su okviru nastavka operativne akcije kodnog naziva „Transporter“ lišili slobode šest lica – B.C., M.M., P.V., S.V., D.K. i M.V. na području Banjaluke.

Kako prenose mediji uhapšeni su su Bojan Cvijetić, bivši inspektori u policiji Mladen Milanović i Predrag Vatreš, zatim Predrag Vukašinović koji je bio šef Odsjeka za krađe vozila,  kao i inspektor Danijel Kovačić i pripadnik MUP Milan Vučić. Ovom istragom obuhvaćeni su i Aleksandar Nikolić i Predrag Dukić.

Lica lišena slobode biće danas sprovedena u Tužilaštvo BiH, a nadležnom tužilaštvu biće dostavljen i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Organizovani kriminal“ iz člana 250 KZBiH i to:

-za lice B.C. kao organizatora kriminalne grupe i lice A.N. u vezi sa KD “Neovlašteni promet opojnim drogama“ iz člana 105. stav.1. KZBiH;

-za lica M.M. i P.V. u vezi sa KD “Neovlašteni promet opojnim drogama“ iz člana 195. stav 1. KZBiH i KD “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ iz člana 315. KZRS ;

-za lica P.D., kao organizatora kriminalne grupe, te lica M.M., D.K., S.V. i M.V. u vezi sa KD “Zloupotreba službenog položaja“ iz člana 315. KZRS i KD “Sprečavanje dokazivanja“ iz člana 336 KZ.

Sve aktivnosti se sprovode po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Imajući u vidu da se među lišenim slobode nalaze i dva policijska službenika, D.K. i M.V., isti će biti suspendovani, a protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak.

Iz MUP-a RS podsjećaju da su u akciji „Transporter“ koja se realizuje još od 2021. godine. policijski službenici pronašli i oduzeli 303 kg opojne droge skank, a privremeno je oduzeto više skupocjenih putničkih motornih vozila.

Izvor: BN Foto MUP RS/ Ilustracija

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI