Samo što smo i mi u Federaciji na čelu sa Bakirom Baketom Izetbegovićem i SDA krenuli da osnujemo svoj rezervni sastav policije, javiše nam da ima neke djece u Bosni i Hercegovini koja su gladna i da bi sad trebali sve te finansije koje smo obezbjedili za formiranje rezervnog sastava policije – usmjeriti ka gladnoj djeci.

Isti zli jezici, kojima je cilj samo da ocrne naše bošnjačke političke vođe, kažu da oko 128.000 djece u BiH trenutno primaju neki vid socijalne pomoći i većina njih svaku noć legne gladna?! I šta sad mislite, da tih 128.000 gladne djece svi žive u federalnom dijelu BiH? I zašto se ta djeca ne javljaju kad Srbi osnivaju svoj rezervni sastav?

GLADOVATI KO I SVA NORMALNA DJECA

Ni srpska djeca bre nemaju šta da jedu, ali barem zaspu ponosni na svoje porijetklo jer znaju da je bitnija stabilna Srpska, sa institucinama koje funkcionišu i žestoko se bore protiv kriminala i korupcije, od njihovog jednog ili dva obroka! Ta djeca mogu mirne duše da gladuju bez straha da će njihovo gladovanje neko da ugrozi i prekine, jer kako je jednom rekao J.F. Kennedy, ne pitaj šta država može učiniti za tebe, nego šta ti možeš učiniti za nju.

Recimo da srpski političari ne rade ovako dobro svoj posao i da se novac prije svega izdvaja gladni i bolesnima u Srpskoj, zar zaista mislite da bi RS bila na ovako stabilnim nogama i da bi gladna djeca u njoj mogla na miru da gladuju i bolesni da se liječe SMS porukama?

Oni mirne duše naprave rezervni sastav policije, iako im i prvi sastav ništa ne radi, i niko ni da pisne. Pa Srbi ko sposlom izdvoje milion eura za obnovu Notre Damea u Francuskoj, a mi u Federaciji ne možemo ni hediju od par hiljada maraka za fočansku Aladžu – i vi se sada pokušavate da se mjerite s njima?

Ne može. Najviše zbog tog federalnog razmaženog derišta koje bi samo da jede, jede i jede, umjesto da gladuje ko i sva normalna djeca i puste druge da se naoružavaju za ne daj Bože. Zbog njih mi u Federaciji ne možemo da imamo svoj rezervni sastav policije – i šta sad da činimo? Ucjenjuju nas gladnom djecom, a svi znamo da je od krucijalne važnosti da imamo svoj rezervni sastav policije ko i Srbi.

Foto: Zbog gladne proždrljive djece ugrožena osnovna prava političara

Pa molim vas, recite mi, da li bi svakog Bošnjaka bilo sramota da njegov predsjednik voza auto staro pet-šest godina, a da političari iz RS vozaju najnovije limuzine? Zar niste bili ponosni onog dana kad se Dragan Čović vozikao u svjetlucavoim audiju, a pored njega papa Franjo u nekom ohrndanom fordu? Tog dana nije bilo bitno jeste li Bošnjak ili Hrvat, tog dana je svaki čovjek u Federaciji bio ponosan što predsjedavajući jedne omalene zemlje sa Balkana vozi limuzinu, a moćni papa iz Vatikana neku krntiju.

A danas? Pa je li vas sramota da u federalnom parlamentu za doručak vaši predstavnici jedu neke bezvezarije poput kajgane, omleta, pohovane piletine i pljeskavice, dok Srbi u svojoj Narodnoj skupštini jedu najsočnija jela sa ražnja i roštilja? To čak i gladna djeca znaju, a vi ne znate. I sam papa Franjo bi vas se posramio.

PLAN VLADE FAKETA NOVALIĆA

I šta sad želite? Da nam se Srbi smiju u lice, kao, vi Bošnjaci niste sposobni nizašta. Srpskoj policiji je malo falilo da pohvata britanske špijune i soroševce po Banjaluci, a federalna policija ne može da prebije ni desetak rudara u Banovićima. I zar zaista mislite da se Milorad Dodik neće pred papom Franjom time hvaliti i naslađivati? Pa jedva će čekati da pohvali svoju policiju, a da popljuje ovu našu. Reći će mu da Bošnjaci od gladne djece ne mogu napraviti rezervni sastav policije, a kako njihova srpska djeca nemaju šta da jedu i ćute, ko pravi kršćani.

Svakodnevno čekaju u redu sirota i gladna, zveckaju kašikama u praznim tanjirima, a u malim okicama im se vidi ponos jer znaju da ih njihovo srpstvo nikada neće iznevjeriti. Mogu i umrijeti od gladi, ali će umrijeti sa saznanjem da su sarajevsko-federalne horde daleko od srpskih pragova.

A naša, federalna razmažena siročad, ta derišta su kao i sve stvari ispod ovog podneblja spala pod utjecaj novca i svega materijalnog tako da bi i rođenog predsjedavajućeg bez razmišljanja prodali za porciju graha, a kamoli našu policiju koja ne žali sebe da bi nama bilo bolje. Ta djeca nisu poput srpske djece. To bi da jede, da pije, da nahrane svoje proždrljive stomačiće, da imaju čašu mlijeka prije spavanja, da iz toplog kreveta mogu pogledati crtani, a kako će Bakir, Šefket, Ramiz, Sajo i ostale bošnjačke glavešine ispasti u srpsko-hrvatskim očima i očima međunarodne zajednice, njih uopće ne interesuje niti o tome razmišljaju.

Foto: Genijalni plan Vlade premijera u odlasku Faketa Novalića

Zato su iz Vlade u odlasku Fadila Faketa Novalića već najavili da uskoro kreću u borbu protiv gladi i siromaštva i trenutno su u pregovorima oko lokacije na koju će moći deportovati sve gladne i siromašne iz Federacije BiH, uključujući i djecu. Onda naizad mirne duše možemo parirati Srbima, njihovim rezervnim sastavima i ostaloj policiji.

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime