Gradonačelnica Sarajeva najavila je pokretanje krivične prijave protiv “NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu i njihovih pomagača” što je predstavljeno u dokumentarcu “Sarajevo Safari”.

Na svom Facebook profilu Benjamina Karić je otkrila kako želi podnijeti krivičnu prijavu protiv “snajper turista” koji su u filmu “Sarajevo Safari” optuženi za pucanje na civile.”Sve nas je pogodila tema dokumetarnog filma ‘Sarajevo Safari’ koji govori o lovcima na ljudske glave koji su plaćali da tokom opsade Sarajeva pucaju po nedužnim civilima”, započela je svoju objavu.

Prethodno je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić najavio da će podnijeti krivičnu tužbu protiv slovenskog reditelja Mirana Zupaniča zbog filma “Sarajevo Safari” zbog, kako je rekao, “gnusnih laži i izmišljotina koje je upakovao u filmu”.

“Kolege su gledale film koji je, sad je i potvrđeno nakon prikazivanja, pun laži, bez činjenica. Idemo u pripremu krivične prijave protiv Zupaniča. Riječ je o potpuno ostrašćenom čovjeku. Tražićemo da budu razotkriveni svjedoci kojima su lica bila zaštićena”, rekao je Ćosić.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić izjavila je kako dodatno zabrinjava reakcija gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića koji “umjesto da uputi poziv da se navedena zlodjela istraže, najavljuje podnošenje krivične prijave protiv režisera Mirana Zupaniča”.

Ranije tokom dana objavljeno je kako će gradonačelnik Istočnog Sarajeva tužiti reditelja filma “Sarajevo Safari” Mirana Zupaniča zbog, kako je naveo, “gnusnih laži i izmišljotina koje je upakovao u filmu pod nazivom ‘Sarajevo Safari'”.

“Uradit ću sve ono što smatram ispravnim, a to je podnošenje krivične prijave protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu i njihovih pomagača”, najavila je gradonačelnica.

“Zbog prirode zločina, Grad Sarajevo će se obratiti Sektoru za međunarodnu operativnu policijsku saradnju pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela u Bosni i Hercegovini, te tražiti uključenje Interpola i Europola u istragu ovih užasnih zlodjela”, pojasnila je.

Izvori: Klix, N1

 

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime