BOSANSKI BUKVALISTA: Godinu obilježio Zvizdićev svemirski program i Tegeltijih hit “Potkuj me care”

Poštovani posjetioci Inforadara,

godina koju ostavljamo za sobom bila je burna i dinamična, obilježena političkim krizama i nestabilnošću, kao i gomilanjem bogatstva i moći domaćih političara.

Naš hroničar društvenih zbivanja, Bosanski Bukvalista, napravio je kratki presjek najznačajnihih događaja koji su obilježili 2019. godinu.

Ne ponovila se!

 

JANUAR

Dragan Čović posjetio Banja Luku povodom početka kružnog toka 9. januar i izjavio da u svoje 63 godine pregalaštva nije imao bolji dernek.
Dvadeset i četiri godine nakon potpisivanja Deytonskog sporazuma SDA i Bakir Izetbegović skontali da se u imenu Republika Srpska ne pominju i ostali narodi koji u njoj žive.
Pojeftinile diplome.
Društvene mreže poludile za mladežom Jelene Karleuše.
Inzko izrazio zabrinutost.

 

FEBRUAR

Milorad Dodik na Koševu svečano otvorio EYOF i otpjevao nekoliko hitova Mitra Mirića i Bore Drljače.
Vijeće ministara BiH
prihvatilo ugovor sa UN-om o istraživanju svemira i odlučeno je da se u svemir umjesto psa Lajke pošalje Denis Zvizdić.
SDP na sjednici u Sarajevu cijeli dan razmatrao moguću koaliciju sa SDA i na kraju jedni druge poisključivali iz stranke.
Pičiguz zaludio Bosance.
Inzko izrazio zabrinutost.

 

MART

Radovan Karadžić u Haagu pravosnažno osudjen na doživotnu kaznu zatvora s time da mu je dosadašnji boravak u pritvoru uračunat u kaznu.
Otkrivena afera selefije u kojoj su hrvatski obavještajci vrbovali i opremali bh. selefije i tako obučene ih slali u bijeli svijet da narod vidi da postoji neko ko se gore oblači od Kolinde Grabar-Kitarović.
Četnici
se postrojili u Višegradu gdje su mahali cvijećem i pjevali Imagine od Johna Lenona.
Zaratile Stoja i Dara Bubamara.
Inzko
izrazio zabrinutost.

 

APRIL

Na saboru HDZ-a u Mostaru Dragan Čović u tijesnoj utrci za predsjednika te stranke pobijedio samog sebe.
RTV Herceg-Bosne počela sa emitiranjem programa, Notre Damme se zapalio od smijeha.
Republika Srpska odlučila da osnuje rezervni sastav policije jer je prvi zauzet dilanjem.
Novinarska kamera usred dana izvršila napad na SDA fukcionera Husu Ćesira koji joj je tom prilikom uzvratio, oa je kamere pretprila teže ozljede.
Poskupili ćevapi u Sarajevu.
Inzko izrazio zabrinutost.

 

MAJ

Milan Tegeltija snimio mega hit Potkuj me care koji je brzinom svjetlosti oborio rekorde slušanosti i gledanosti na You Tubeu, a čak je dobio i mnogobrojne pohvale iz zatvora širom Evrope.
Na stranačkim izborima za novog predsjednika SDP-a pobijedila mlada nada bh. politike Nermin Nikšić i tim povodom se zahvalio svima koji su glasali za njega i na oduševljenje prisutnih obećao da ovaj mjesec neće nikoga izbaciti iz stranke.
Civilna zaštita tužnim emotikonom izlajkala sve slike poplava na fejZbuku.
Inzko
izrazio zabrinutost.

 

JUNI

Na šestom saboru SNSD-a Milorad Dodik je u tijesnoj utrci za predsjednika stranke pobijedio sam sebe.
Samra Ćosović–Hajdarević od građana zatražila podršku za pripadnike LGBTIQ populacije i pozvala narod da u što većem broju izadje na budući Pride.
OSCE iznio žestoke kritike na račun Tužilaštva BiH na čijem se čelu nalazi Gordana Tadić zbog sve manjeg zapošljavanja famelije i rodbine u tu državni instituciju.
Inzko izrazio zabrinutost.

 

JULI

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila da je Bosna i Hercegovina pod kontrolom Irana i militantnog islama i optužila Bosanke da se kroz burke pišaju u Jadransko more i samim time sa hrvatskih plaža tjeraju bogate turiste iz evropskih zemalja.
Radnici Aluminija blokirali magistralne puteve jer je u firmu primljen musliman i poručili da neće odustati od svojih zahtjeva dok se isti ne izbaci iz kruga preduzeća.
Dragan Čović priznao da se izmedju njega i Bakira Izetbegovića rodila hemija i raznježio mnoga srca u Bosni i Hercegovini.
Inzko izrazio zabrinutost.

 

AVGUST

Lideri SNSD-a, SDA i HDZ-a, uz prisustvo Larsa-Gunara Wigemarka, u jednoj od mnogobrojnih pečenjara nadomak Jablanice potpisali sporazum o formiranju vlasti na nivou BiH nakon što su popili sve alkoholne proizvode iz pečenjare. Sutradan su negirali da je došlo do bilo kakvog sporazuma nego su optužili Wigemarka da ih je zajebo tako što im je rekao da potpisuju saglasnost da će u njihovo ime račun za janjetinu platiti Brisel i EU.
U
Sarajevu zavladao totalni metež nakon što javljeno da se odbjegli kurban slobodno šeta ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine.
Inzko izrazio zabrinutost.

 

SEPTEMBAR

U Sarajevu održana prva bh. Povorka ponosa pod nazivom Ima izać’.
Na kongresu SDA Bakir Izetbegović u tijesnoj utrci za predsjednika stranke pobijedio sam sebe.
Greta Thunberg na UN-ovom samitu izjavila da joj je ukradeno djetinjstvo, Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović izdali saopćenje da nemaju ništa s time.
Kolinda Grabar-Kitarović rasplakala milijune gledalaca pored malih ekrana svojom tužnom i dirljivom pričom o djetinjstvu provedenom iza željezne zavjese.
Inzko izrazio zabrinutost.

 

OKTOBAR

Husein Kavazović izabran za novog starog reisu-l-ulemu, organizovan doček novog reisa ispred Vječne vatre.
Srbi pokvarili i Erdogana, čim se vratio iz Beograda odlučio da napadne Siriju.
Milorad Dodik na otvaranju Šantićevih večeri poezije u Mostaru svečano odrecitovao Zeko i potočić.
Inzko izrazio zabrinutost.

 

NOVEMBAR

Bosna i Hercegovina godinu dana nakon izbora dobila novu Vladu. Na ulicama mnogih bh gradova zavladala panika jer narod ne zna kako treba da se ponaša u ovoj situaciji.
U akcija SIPA-e kodnog naziva VAR uhapšeno deset varioca, petnaest bravara i Salem Prolić.
Francuski predsjednik Emanuel Macron nazvao Bosnu i Hercegovinu tempiranom bombom zato to bh. političari krešu ljepše i mladje žene od njegove. A vozaju i bolja auta.
Inzko izrazio zabrinutost.

 

DECEMBAR

Željko Komšić ulaskom u koaliciju sa Bakirom Izebegovićem i Fahrudinom Radončićem riješio problem zagađenosti zraka. U Sarajevu više niko ne kuka na zagađenost.
Zastupnik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Draško Stanivuković, napao ministara unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača i udarcem glavom mu nanio ozbiljnu povredu šake.
Inzko
izrazio zabrinutost.

Nedžis HALILOVIĆ
Nedžis HALILOVIĆ
Boem, aforizmičar, najveći tuzlanski komunista i alfa muškarac, nikad dokazani fudbalski talenat.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI