Podnesena krivična prijava protiv “Zmaja od Šipova”: Pozivao na ubistva Trivić i Borenovića

Ilija Grahovac, poznat i kao Zmaj od Šipova, prijavljen je Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka nakon šokantnih prijetnji koje je objavio na društvenim mrežama na račun Jelene Trivić kandidatkinje opozicije za predsjednika RS i Branislava Borenovića, predsjednika PDP.

Advokatica Pavlović Vanja iz Banje Luke, punomoćnik Branislava Borenovića podnijela je krivičnu prijavu protiv Ilije Grahovca zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti. Nakon formiranja predmeta on će biti dodijeljen područnoj kancelariji tužilaštva u Mrkonjić Gradu, potvrđeno je portalu Srpskainfo iz OJT Banja Luka.

Podsjetimo, lider PDP, Branislav Borenović objavio je na svojim društvenim mrežama video na kojem Ilija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova, poziva na ubistvo njega i kandidatkinje za predsjednika RS, Jelene Trivić, te ih brutalno vrijeđa i psuje.

U video snimku koji traje oko četiri i po minute, a koji već danima kruži društvenim mrežama, vidi se Grahovac kako sjedi u jednoj lokalnoj kafani i sa nekolicinom mještana gleda prenos na televiziji sa jednog od protesta opozicije u Banjoj Luci.

Na videu se čuje kako neko od prisutnih u kafani pita Grahovca zašto nije otišao u Banjaluku na proteste da kaže “narodu istinu“.

U nastavku Grahovac psuje majku i djecu Borenoviću, navodeći da ga treba ubiti jer je „gori od Izetbegovića“. Osim što Borenoviću ne izgovara pravilno prezime pa svo vrijeme izgovara Burenoviću, Grahovac ga naziva stranim plaćenikom, a okomio se i na Trivić za koju je rekao da je gora od Bisere Turković i da je treba ubiti.

Izvor: radiosarajevo.ba

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI