Stravičan slučaj u Sarajevu: Nakon odslužene kazne, nasilnik ponovo zarobio djevojku u stanu i silovao je

Stravičan slučaj otkriven je u danas u Sarajevu. Naime, kako je potvrđeno iz MUP-a KS uhapšen je D. P. zbog sumnje da je oteo i zarobio djevojku u svom stanu, držao ju tu mjesec dana te je silovao .

Zarobljena djevojka je uspjela pobjeći iz stana na Ilidži te sve prijaviti policiji.

Kako je Raportu potvrđeno, uhapšen je Damir Pejović.

Nije prvi put zarobio djevojku

Ono što je dodatno stravičnom jeste da ovo nije prvi put da Pejović radi isto.

Damir Pejović je 2016. godine oteo državljanju Njemačke koja je živjela u BiH. I mjesecima je držao kao robinju.

Patnje njemačke državljanke T. D., koja je godinama živjela u Sarajevu, okončali su specijalci kada su je u spektakularnoj akciji spasili iz stana u ilidžanskom naselju Pejton, gdje ju je Pejović, s kojim je bila u vezi, mjesecima držao kao robinju.

Pejoviću je ubrzo nakon hapšenja određen pritvor, a optužnica protiv njega podignuta je 11. aprila 2016. godine. U činjeničnom opisu tužioci su naveli šokantne stvari.

“Od kraja septembra 2015. do 17. januara 2016. dok je bio u vezi s T. D. postepenom uspostavom kontrole nad njenin ličnim i profesionalnim životom stavio ju je u podređeni, robovski položaj te joj je, u konačnici, u decembru 2015. ograničio slobodu kretanja tako što joj je na mobitel instalirao program za lokaciju tako da ima uvid gdje se nalazi. T. D. od 17. januara nije mogla nikuda ići niti stupati u kontakt niti se s kim susretati bez Pejovićevog dopuštenja”, navodi se u optužnici.

Prijetio ubistvom

Pejović je Njemicu na takav odnos prinudio tako što ju je fotografirao tokom seksualnog odnosa na početku veze. On je napravio nekoliko videosnimaka dok su imali seks kao garanciju da ona ne bi pravila “neke gluposti” i greške, prijeteći da će ih poslati njenim poslovnim partnerima, prijateljima i porodici.

Optuženi je prijetio da će T. D. i njenu maloljetnu kćerku ubiti tako što će im poslati narkomana da ih ubode zaraženom iglom te da će se raspadati od hepatitisa i HIV-a. Nikako mu nije smjela lagati, jer je, u protivnom, surovo kažnjavana. Morala mu je davati novac, a sve vrijeme bila je izložena prijetnjama, zastrašivanju, praćenju i kontroli ponašanja.

T.D. je sa svog računa podigla 60.000 KM, koje je odmah morala predati Pejoviću kako bi se iskupila za svoje “loše ponašanje”, navedeno je u optužnici.

Za ovo je Pejović dobio samo 2 i po godine zatvora.

Nakon što je otkriven taj mučni slučaj, istražene su i Pejovićeve ranije krivične prijave. Otkrilo se da je mjesecima zlostavljao i svoju sada bivšu suprugu H. T. Tokom 2010. godine u više navrata ju je tukao šakama i prijetio joj da će joj uzeti njihovu kćerku. Zbog toga je nesretna žena sklonjena u sigurnu kuću. Pejović je u maju 2010. prilikom susreta u Centru za socijalni rad Hadžići, kada mu je omogućeno da vidi kćerku, prijetio svojoj supruzi naslanjajući joj pištolj na glavu. Oko 16 sati 15. oktobra 2010., prilikom izlaska H. T. iz sigurne kuće, oteo je nju i kćerku te ih odvezao u njihov stan, gdje ju je pretukao. Tada je kod sebe imao dva pištolja i prijetio joj je da će je ubiti.

Izvori: avaz.ba, raport.ba

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI