Uhapšen Miroslav Macan koji je prijetio uredniku “Dnevnog avaza”

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa kolegama iz Policijske uprave Istočno Sarajevo uhapsili su danas Miroslava Macana koji je jučer prijetio uredniku “Dnevnog avaza” Miralemu Aščiću.

Ova informacija je potvrđena iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. On se nalazi u prostorijama za Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Tužilaštvo KS, koje je upoznato sa cijelim slučajem, odlučit će o daljnjem potezu.

Podsjetimo, Miroslav Macan je brat Aleksandra Macana, optuženog za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Miroslav Macan je jučer, nezadovoljan pisanjem vezano za njegovog brata, uputio prijetnje, što smo uredno snimili i poslali policijskim organima i Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

– Sad ja treba, da me natjerate da uradim nešto što ne treba. Kažem ti da smanjiš malo. Izbacio si sliku mog brata svaki put. Ugrožavaš mene i moju porodicu – rekao je Macan jučer uredniku “Dnevnog avaza”.

– Poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su u saradnji sa kolegama iz PU Istočno Sarajevo pronašli i lišili slobode lice koje se dovodi u vezu sa ovim krivičnim djelom, a radi se M. M. rođen 1984. godine u Sarajevu, nastanjen na području općine Pale, nakon čega je isti doveden u službene prostorije Uprave policije MUP-a KS i potom smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnog djela, kao i kriminalističkoj obradi osumnjičenog lica – saopćeno je iz Uprave policije MUP-a KS.

Izvor: avaz.ba

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI