Od 19. oktobra uposlenici sarajevske Općine Centar rade podijeljeni u dvije smjene po strogom režimu i bez kontakata s kolegama iz suprotne smjene.

Razlog uspostavljaju ovakvog režima je, kako nam je više naših čitalaca javilo, zaraza Covidom-19 u kabinetu načelnika Nedžada Ajnadžića koji, međutim, umjesto da je u samoizolaciji, unazad desetak dana vodi intenzivnu kampanju za svoj drugi mandat na čelu općine bitnije od deset drugih.

Prema propisima i zdravstvenom protokolu, odnosno prema postojećoj naredbi, Ajnadžić je morao već drugu sedmicu biti u samoizolaciji jer je njegova sekretarica – a sumnja se i na ostale članove kabineta – pozitivna na Covid-19. Također, na koronavirus su pozitivni i neki uposlenici općinske uprave i katastra.

Umjesto toga, Ajnadžić je aktivniji nego ikada, obilazeći u proteklih desetak dana sarajevska naselja na Gorici, Šipu, Tešanjsku ulicu, a gledali smo ga i kako polaže cvijeće na spomenike ubijenim policajcima, „svečano otvara“ koješta te obećava „kulturni preporod“ slikajući se, između ostalih, i sa stranačkim kolegom, glumcem Emirom Hadžihafizbegovićem.

Samo u posljednjih sedam dana Ajnadžić je ostvario niz aktivnosti i kontakata, a sve je vidljivo na web stranici Općine Centar, kao i na načelnikovim sponzoriranim profilima na društvenim mrežama.

Dokaz da za načelnika općine bitnije od deset drugih ne vrijede propisi i naredbe te da svojim postupcima dovodi i druge u opasnost je prošlosemični izlet penzionera na Trebević. Podsjećamo da je nekoliko stotina penzionera „iskoristilo“ besplatnu vožnju koju im je poklonio načelnik Ajnadžić u vrijeme izborne kampanje za novi mandat.

Ajnadžića smo kontaktirali telefonom i zatekli, kako nam je rekao, „na terapijama“. Na pitanje zbog čega nije u samoizloaciji jer mu je sekretarica zaražena, već uprkos tome vodi kampanju i ostvaruje kontakte, Ajnadžić je odgovorio:

„A što je to važno? Ona nije zaražena ovdje, nego kući. Moj prevashodni interes je moje zdravlje“.

Na pitanje zbog čega onda općina od 19. oktobra radi u dvije smjene, Ajnadžić je odgovorio da je on donio takvu odluku „zbog epidemiloške situacije i manje frekfentnosti“.

Nije želio da odgovori na pitanje zbog čega i sam nije u izolaciji, rekavši nam da je to „sve od njega“.

Naši izvori iz općine pak tvrde da je Ajnadžić manipulacijom donio Odluku o radnom vremenu u dvije smjene te da krije podatke od uposlenika, a sve kako bi mogao da vodi kampanju kojoj je podredio javno zdravlje.

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime